• Súťaž mladých zdravotníkov I. stupeň

        • Vo štvrtok 8.6.2023 sa na Námestí osloboditeľov stretlo niekoľko žiackých družstiev, ktoré si zmerali sily v poskytovaní prvej pomoci. Žiaci súťažili v troch oblastiach:
          1. teoretické znalosti o Červenom kríži a zdravotníckych vedomostiach
          2. KPR - kardio-pulmonálna resuscitácia
          3. poskytovanie prvej pomoci
          Našu školu za prvý stupeň reprezentovali nasledovní žiaci: Kristína Ďumbalová (III.B), Tomáš Žatkuľák, Matej Kubín, Ema Jurášová a Lilien Labancová (všetci zo IV.A). Umiestnili sa na krásnom 4. mieste. Žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme, aby nadobudnuté vedomosti a zručnosti, používali len na súťažiach.

      • Medzinárodný deň detí
        • Medzinárodný deň detí

        • Tento krátky pozdrav letí všetkým deťom ku dňu detí. Nech na vašej tvári, iba úsmev žiari a v srdiečku šťastie každým dňom nech rastie.

          K dnešnému dňu sme si pre vás prichystali zaujímavý program ako v škole tak aj v ŠKD. Dúfame, že sa vám program bude páčiť a naplno si ho užijete.

        • Nájdené hodinky

        • Nájdené hodinky. Dnes, 30.05.2023, sa našli na školskom dvore hodinky. Majiteľ si ich môže vyzdvihnúť na sekretariáte školy (budova A).

        • Zážitkové poznávanie rastlín

        • Ako najlepšie spoznať rastliny? No predsa v ich prirodzenom prostredí. Preto sme sa dnes na zážitkovej hodine biológie vybrali von, aby sme si overili ako dobre poznáme lúčne rastliny v našom okolí. My ich už poznáme...A čo vy?

        • Školský výlet do Viedne

        • V pondelok  29. mája sme sa rozhodli na chvíľu opustiť územie našej krajiny a navštíviť hlavné mesto našich rakúskych susedov – Viedeň. Výletu sa zúčastnilo 40 žiakov zo 7. – 9. ročníka.

          Počas krásneho slnečného dňa nás naša sprievodkyňa Janka Kolovská previedla nádhernými pamiatkami starej Viedne a objasnila nám najdôležitejšie historické momenty spojené s touto krajinou a mestom. Potom sme v nádherných priestoroch prírodovedeckého múzea vyvaľovali oči na zbierky minerálov nielen pozemského pôvodu. O čosi ďalej vyvaľovali oči na nás modely prehistorických aj súčasných zvierat. Obdivovali sme kostry, skameneliny, podmorské živočíchy... Ale zlatý klinec programu mal prísť až na záver. Všetci sa tešili do zábavného parku Prater, veď to bol výlet, na ktorý sa nezabúda. Čo sa tam dalo vidieť našepkajú fotky  a čo sa tam dalo zažiť – to vám porozprávajú spolužiaci, ktorí si priniesli krásne zážitky.

          Bol to vydarený výlet, na ktorý, verím, nadviažeme aj v budúcnosti, pretože si u nás v škole plníme sny.

        • Dejepisná exkurzia 8. ročník

        • Dňa 24. 5. 2023 sa žiaci 8.ročníka zúčastnili dejepisnej exkurzie "Liptovský Mikuláš v 19. storočí". Navštívili Múzeum Janka Kráľa - Kapitoly z histórie nášho mesta, expozíciu Tatrín - Žiadosti slovenského národa a Liptovskú galériu P. M. Bohúňa.

        • Rázusovie Vrbica

        • V piatok 26.5. 2023 sa naše 3 žiačky Laura Haladějová, Patrícia Spišáková a Sofia Pačanová zúčastnili na podujatí Rázusovie Vrbica 2023. Bol to už 27. ročník prehliadky literárnej tvorby a recitačného umenia detí a mládeže Liptova, ktorý sa konal pri príležitosti 135. výročia narodenia významného rodáka Ivana Stodolu. Dievčatá získali ocenenie, za čo im ďakujeme a srdečne blahoželáme.

        • ŠKD - Vystúpenie v Centre sociálnych služieb

        • Stavanie mája je pre seniorov v DSS Anima na Podbrezinách dlhoročnou tradíciou. Pri tejto príležitosti dňa 26.05.2023 zavítali medzi nich aj naše deti zo školského klubu. Babičky a deduškov potešili spevom, tancom i slovom. Odmenou pre deti bol potlesk a sladučká ovocná bublanina. Taká naozajstná, od babičky...

        • Monitoring v knižnici

        • Dňa 25. mája sa naše dne deviatačky Patrícia Hollá a Natália Kráľová zúčastnili v Liptovskej knižnici G. F. Belopotockého obľúbeného súťažného kvízu Monitoring v knižnici. Je to aktivita podporujúca čítanie a vzťah k literatúre.

          Naše dievčatá podali vynikajúci výkon. Dosiahli plný počet bodov za každú otázku, čo sa za 10-ročnú históriu tejte súťaže nepodarilo nikomu dosiahnuť. Skončili tak na krásnom prvom mieste, za čo im ďakujeme a tešíme sa spolu s nimi.

        • Slovenčinársky KAHOOT

        • Šiesta májová hodina patrila online súťaži s cieľom preveriť vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry formou kvízových otázok.

          Náš súťažný tím tvorili vybraní žiaci z ročníka -  Adam Laučík zo 6.A, Ema Žitňanská zo 6.B, Melánia Kováčiková zo 7.A, Viktória Matejková z 8.A a Nina Krčulová z 8.B. Spoločne odpovedali online na kvízové otázky prostredníctvom MS Teams. Spomedzi 28 tímov sa im podarilo získať 11. miesto. 

          Ďakujeme našim šikovným žiakom za reprezentáciu školy a srdečne blahoželáme!

        • OK v atletike - aj tu sme ukázali, že máme skvelých športovcov...

        • Dňa 23.5.2023 sa uskutočnilo okresné kolo v atletike žiakov a žiačok. Tejto súťaže sa zúčastnilo 17 škôl.

          Výsledky žiačok: 
          Emma Kenderová - 3.miesto beh na 60 m, 6.miesto skok do diaľky
          Marianna Tekelová - 3.miesto skok do výšky
          Štafeta - Nedeľková, Krčulová, Plchová, Kenderová - 3.miesto

          Výsledky žiakov:
          Jakub Gažo - 1. miesto beh na 60 m, 1. miesto skok do diaľky
          Šimon Mojčák - 2. miesto beh na 60 m, 2. miesto skok do diaľky
          Marek Novotný 4. miesto - skok do výšky, 3. miesto beh na 800 m
          Milan Kokavec - 2. miesto beh na 800 m
          Dávid Bočkaj - 6. miesto skok do výšky
          Štafeta - Mojčák, Bočkaj, Kokavec, Gažo - 1. miesto
          Chlapci ako družstvo získali najviac bodov zo všetkých zúčastnených škol a tým získali 1. miesto a postup na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 30.5.2023 v Martine.

          Ďakujeme všetkým za vzornú reprezentáciu školy a chlapcom držíme palce na krajskom kole!

        • Opäť sme boli úspešní - tentoraz v OK v gymnastickom štvorboji

        • Dňa 17.5. sa na ZŠ M. R. Martákovej uskutočnilo okresné kolo v gymnastickom štvorboji žiakov 2. – 4. ročníka, ktorého sa zúčastnila aj naša škola.

          Družstvo dievčat súťažilo v akrobacii, preskoku, hrazde, v cvičení na lavičke a v silnej konkurencii obsadilo krásne 2. miesto v zložení: Ľudmila Žitňanská z III.A, Milota Kubínová z II.B, Lilien Labancová z IV.A, Kristína Szikonyová zo IV.A .

          Dokázali sme pripraviť aj družstvo chlapcov, ktorí súťažili v akrobacii, preskoku, hrazde a v člnkovom behu. Našu školu reprezentovali: Vojtech Baláž z II.B, Marco Kuchárik z II.B, Dalibor Dudič zo IV.A, Filip Freissl z II.B a Matej Navrátil z II.A. Družstvo chlapcov obsadilo 1. miesto a bude našu školu reprezentovať na krajskom kole v gymnastickom štvorboji.

          Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy. Za prípravu ďakujeme p. učiteľke E.Holkovej a pomocným trénerkám Nine Krčulovej z VIII.B a Lenke Haligardovej z IX.B triedy, ktoré výborne sekundovali hlavnej trénerke.

        • Deň matiek

        • Milé mamky a mamičky, drahé babky a staré mamky, v spolupráci s TV Liptov Vám prostredníctvom načich žiakov prajeme všetko najlepšie k dnešnému sviatku! Nech ste šťastné, spokojné a milované a zvyšok Vám najlepšie dopovedia naši žiaci 🙂

          Video: TV Liptov

        • Škola v prírode - deň štvrtý a piaty...

        • Štvrtkové ráno sme začali rozcvičkou, pokračovali vyučovaním a zábavnými hrami s pani učiteľkami. Poobedie sme strávili kreatívne s animátorkami batikovaním oblečenia a športovými hrami. Posledný večer naši Galovia dobyli Gáliu, za svoju usilovnosť dostali pekné a hodnotné ceny a rozlúčili sme sa záverečnou diskotékou. Už sa tešíme na rodičov... 

        • Veselý zápis budúcich prváčikov

        • Aj tento rok sme sa na zápis do 1. ročníka veľmi tešili a naše očakávania sa naplnili. Spoznali sme veľa šikovných predškolákov, ktorí s úsmevom a odhodlaním kráčali po chodbách veľkej rozprávkovej školy. Bez obáv predviedli všetko čo už ovládajú, zaspievali, zarecitovali, dokonca nám zanechali svoju kresbu, či svoj podpis. Veríme, že tie očakávania a radosť im vydrží čo najdlhšie a tešíme sa na nich v septembri

        • Detská ekologická konferencia Separáčik

        • Pri príležitosti Dňa Zeme a pod záštitou mesta Liptovský Mikuláš sa 21.4. 2023 konala detská ekologická konferencia Separáčik.

          Zameranie konferencie bolo nakladanie s kuchynským odpadom. Žiaci 6 základných škôl v Liptovskom Mikuláši  spracovali  túto  tému formou prezentácií, plagátov, scénok, básni, ankiet, súťaží a reportáží.

          Na konferencii vystúpili aj naše  žiačky  z VIII.A : Nina Imrichová, Viktória Matejková, Viktória Halahijová a Timea Dermeková a týmto im ďakujeme za dôslednú prípravu príspevku a jeho odprezentovanie pred plnou sálou návštevníkov konferencie.  K reprezentácii školy prispeli aj žiaci 1. stupňa. Vyrobili krásne dekorácie a plagáty na danú tému, ďakujeme za perfektné nápady.    

      • 2% z dane
        • 2% z dane

        • Milí rodičia a priatelia školy.

          Aj v tomto roku si dovoľujeme požiadať Vás  o poukázanie 2% zo zaplatenej dane  z príjmov.

          Využitie týchto prostriedkov  je účelovo viazané na skvalitnenie výchovno-vzdelávacej a záujmovej činnosti detí.

          Ďakujeme všetkým, ktorí nám v minulých rokoch 2% zo zaplatenej dane z príjmov poukázali.


          Právnické a fyzické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie – môžu poukázať 2% v časti DP Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov PO.

          Zamestnanci, ktorí požiadali zamestnávateľa o ročné zúčtovanie dane z príjmu, potrebujú na poukázanie 2% dane dve tlačivá (Vyhlásenie, Potvrdenie o zaplatení dane). Sú  zverejnené aj v záložke 2% na stránke našej školy. Vyhlásenie vyplní zamestnanec a Potvrdenie o zaplatení dane vydá zamestnávateľ.

          Tlačivá môžete odovzdať na Daňovom úrade, alebo na škole, ktorá zabezpečí odovzdanie na Daňovom úrade.

          Tlačivo "Vyhlásenie"  pre svojich rodičov, prípadne iných záujemcov, dostane každý žiak školy.

        • ZÁPIS detí do materskej školy 2023/2024

        • Vážení rodičia,

          pozývame vás na zápis detí do MŠ Dúha, ktorý sa uskutoční v dňoch 2. a 3. mája 2023 od 12:30 do 16:30 h v priestoroch materskej školy. Na zápis je potrebné priniesť doklady o dieťatku, ktoré jednotne požadujeme vo všetkých MŠ na území mesta Liptovský Mikuláš (podrobnosti sú zverejnené na web stránke minwedu)

          Tešíme sa na vás :)

           

        • Škola v prírode - deň druhý a tretí

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode - deň druhý a tretí.

          V utorok naši galskí bojovníci dobýjali postupne ďalšie územia športovými súťažami a tímovou spoluprácou. V stredu sme sa vybrali na výlet. Preskúmali sme podzemnú baňu, navštívili sme historické centrum Banskej Štiavnice a oboznámili sa so životom Turkov na Novom zámku.